Četiri lica jednog vijenca

Četiri lica jednog vijenca

Volim reciklirati i volim jedne te iste stvari ukrašavati na drugačiji način. Ovdje ću vam pokazati kako jedan jeftini vijenac možete koristiti za različite prigode ili doba godine, a potrebno vam je vrlo malo vremena i novaca.

Mnoštvo sitnica za izradu vijenca

Potrebno vam je:

  • Vijenac od granja (možete ga napraviti sami ili ga kupiti)
  • Lampice (ove koje izgledaju kao grana su iz Pepca za 17,90 kn)
  • Krep traka
  • Mašne
  • Škare
  • Razni ukrasi (kvačice, špangice, dijelovi od potpourri, perle, štogod vam padne na pamet)
  • Pištolj na vruće ljepilo (naravno da sam zaboravila pofotkati ?)
  • Natpisi

Ideja broj 1: Jesenski vijenac

Jesenski vijenac

Vijenac omotajte sa lampicama. Sa stražnje strane krep trakom primite plastičnu kutiju u kojoj stoje baterije i zalijepite je za vijenac kako se kutija ne bi vidjela. Okrenite vijenac na gornju stranu i počnite slagati svoj ukrase. Mijenjajte raspored i ukrase dok niste zadovoljnim viđenim. Tada sve zalijepite pištoljem na vruće lijepilo.

Ovdje sam zalijepila komadiće od potpourrija iz Ikee. Na donji dio sam stavila mašnu i na nju zalijepila isto tako potpourri. Natpis sam napisala u Wordu u željenom fontu i boji te ga isprintala i izrezala u željenim dimenzijama. Sa ukrasnom drvenom kvačicom sam ga pričvrstila na granu sa lampicama. Male kvačice su iz Offertissime, cijena je nekih 7 kuna, a unutra cca 20-tak komada u različitim bojama.

Ideja broj 2: Neutralni vijenac (može kroz sva godišnja doba)

Neutralni vijenac

Postupak za stavljanje lampica pročitajte kod jesenskog vijenca.

Ovo je jednostavno da jednostavnije ne može biti. ? Uzmite traku u željenoj boji te je oblikujte u mašnu. Na mjestu gdje ste mašnu učvrstili, možete staviti perlu za ljepši dojam. Sve zajedno zalijepite pištoljem na vruće lijepilo.

Ideja broj 3 : Božićni vijenac

Jednostavan božićni vijenac

Postupak za stavljanje lampica smo već “proštudirali” kod jesenkog vijenca, jel’ daaaa? ?

Trakicu u željenoj boji i uzorku složite u mašnu. Ponovno možete na mjestu na kojem ste je učvrstili staviti perlicu. Drveni ukras zajedno sa natpisom zalijepite pištoljem na vruće lijepilo ispod mašne. Natpis je ponovno napravljen u Wordu. Drveni ukras i traka za mašnu su iz Offertissime (cijena je cca 7 kuna po artiklu).

Ideja broj 4: Vijenac za sobu ili za rođendansku zabavu

Vijenac za sobu ili rođendansku zabavu

Lampice oko vijenca i njihovo lijepljenje krep trakom smo sad doktorirali. Ako ste tek brucoš, provjerite kod jesenskog vijenca. ?

Satensku traku oblikovati u mašnu. Mjesto na kojem ste učvrstili mašnu, možete ukrasiti perlom. Jabuka je ustvari špangica iz Pepca, ali mi je bojom savršeno odgovarala pa sam je stavila (3 komada – 6,90 kuna). Kruna je iz Takko trgovine i ustvari se koristi za stavljanje na odjeću (cijena je bila 9 kuna 6 komada na akciji). Noooo, paše i tu, kaj neee? Natpis je napravljen u Wordu i isprintan i izrezan te učvršćen kvačicom iz Offertissime (7 kuna 5 komada). Sve ukrase zalijepite pištoljem na vruće lijepilo.

Ovo su samo neke ideje kako možete sa malo novaca ukrasiti vijenac. Vama dalje prepuštam na maštu. ?

TRIK ???

Kada ukrašavate razne predmete, prvo provjerite ono što imate kod kuće. Sigurna sam da možete pronaći fora stvari koje bi super izgledale kao ukras, makar im prvotna funkcija nije takva.

P.S. Neke od ovih mašni sam isto reciklirala. Naime, krasile su neke poklone pa zašto sad ne bi i vijenac? Jel’ i vi skupljate sve i svašta jer će “možda dobro doći”? Ima li vas još hrčaka? ? ?

P.P.S. Ja na vratima imam kukicu na koju samo zakačim vijenac. Ako trebate napraviti i traku sa kojom ćete vijenac staviti na držač na zidu, tada na stražnjem dijelu vijenca gdje je krep traka, pištoljem za vruće lijepilo zalijepite špagu ili neku drugu traku na dva kraja. Pustite da se osuši te tada vijenac objesite na zid.

Share

Odgovori