DIY ukrasna zdjela

DIY ukrasna zdjela

U Pepcu sam naletjela na odličan popust na ukrasnu zdjelu. Isprva sam je mislila iskoristiti kao poklon (prva opcija je bila na nju staviti slatkiše, a druga voće), ali tada sam se sjetila da bih je mogla prebojiti i koristiti je kao ukras u mojem dnevnom boravku. Pa eto kako je nastala diy ukrasna zdjela.

Ukrasna plastična zdjela
Ukrasna zdjela
Plastična zdjela - cijena sa popustom
Ukrasna zdjela – cijena sa popustom

Zdjela je bila plastična pa je prvo bilo potrebno nanijeti primer za plastiku. Kada se primer osušio, okrenula sam zdjelu naopako i donji dio obojila u bijelo (na slici daje dojam boje mente od sjene donjeg dijela koji još nisam bila prebojila).

Donji dio plastične zdjele sa prvim slojem boje
Donji dio plastične zdjele sa prvim slojem boje

Kada se i to osušilo, zdjelu sam na gornjoj strani oblijepila sa zaštitnom trakom kako bih dobila željene geometrijske forme. Tu sam malo pogriješila, trebala sam i gornji dio odmah cijeli prebojiti u bijelo jer bi mi bilo lakše. Ovako sam svaki dio bojila u tri različite boje, a onda kada sam maknula zaštitnu traku, morala sam je ponovno namjestiti na osušeni dio boje kako bih prekrila crte boje mente koje su mi ostale između.

Određivanje uzroka na ukrasnoj zdjeli
Određivanje geometrijskog uzorka na zdjeli i zaštita dijela koji ne želimo da se oboji

Malo sam si otežala posao, ali rezultat je na kraju bio zadovoljavajući.

DIY ukrasna zdjela u novom ruhu
DIY ukrasna zdjela u novom ruhu
TRIK ???

Povremeno kada idem u trgovine građevinskog materijala, uvijek škicnem i odjel za boje i lakove i tražim popuste kako bih napunila svoju zalihu boja u spreju. S obzirom da dosta volim raditi diy stvari, na taj način prođem jeftinije, a i s vremenom imam veći izbor boja.

Share

Odgovori