Jednostavan diy plašt za male superjunake

Jednostavan diy plašt za male superjunake

DIY plašt za male superjunake
DIY plašt za male superjunake

Ovo sam napravila za naše goste na dječjem rođendanu. Klinci su bili oduševljeni. Pogotovo kada su saznali da plašt za superjunake mogu ponijeti doma. ? Predlažem vam ovo umjesto vrećica slatkiša koje djeca uobičajeno nose doma sa rođendana.

Ustvari je ovaj plašt vrlo jednostavno za napraviti. Dakle, za plašt za male superjunake –

Potrebno vam je:

Materijal (prvobitni) za izradu diy plašta
Materijal (prvobitni) za izradu diy plašta
  • Materijal za izrezivanje plašta u željenoj boji
  • Škare kojima ćete izrezati plašt
  • Sprej za tkaninu (nije nužno)
  • Razni ukrasi (zvijezde, prišivači, šljokice i što god vam padne na pamet)
  • Klamerica, igla ili nešto treće za pričvršćivanje ukrasa

Kako su klinci bili različitih veličina, tako su i plaštevi bili duži ili kraći. Za klinca visine cca 1 m, plaštevi su bili dužine 60 cm. Za one od cca 1,20 m visine, dužina plašteva je bila 80 cm. Što se tiče širine plašteva, kod svih je plašt pri dnu bio širok 45 cm, dok su ramena bila širine cca 35 cm za veće i 25 cm za manje. Te mjere neka vam budu okvirne smjernice za izradu plašteva.

Postupak:

Materijal izrežite prema iznad okvirno navedenim mjerama. Zatim pri vrhu napravite otvor za glavu na način da škarama izbušite rupu te počnite rezati materijal ukrug nekih 3 cm od ruba koji će ići ispred glave pa prema dolje. Donji dio otvora neka slobodno bude malo više ravan (pogledajte naslovnu sliku). Otvor za glavu bi trebao biti cca 14 cm x 14 cm (biti će sasvim dovoljno i za manje i za veće glave).

Kada se izrezali svoj materijal, tada na njega prvo sprejem nanesite željeni simbol ili slovo. Tu sam si malo olakšala te uzela puzzle od klinaca pa sam ih omotala prvo sa alu folijom, a zatim sa plastičnom vrećicom da ih zaštitim od boje koje ću sprejati. Nanesite sprej po tkanini te nakon što se osušio, počnite stavljati svoje ukrase.

Priprema za bojanje slova
Priprema za bojanje slova

Meni je ovdje sinulo još nekoliko ideja pa sam izrezala zvijezde iz ukrasa za stol (Tedi 4,00 kune – akcija) te ih pričvrstila klamericom. Pronašla sam još zvjezdice koje se stavljaju da svijetle na zidu pa i njih stavila na plašt (uff, to je bio pun pogodak kad su klinci shvatili da plaštevi još i svijetle u mraku ?).

Ukrasi za diy plašt
Ukrasi za diy plašt

I to bi vam bilo to! Plaštevi za male superjunake su gotovi!

Trik ???

Materijal za plašt kupujte u malo većim trgovinama materijalom. Osim vrlo širokog izbora materijala, dosta često se znaju pronaći ostaci materijala tzv. resli za vrlo malo novaca. Da bi diy plašt bio što bolji, preporučam da barem prvo slovo imena ili cijelo ime stavite negdje na plašt. Vjerujte mi, klinci će vas obožavati. ?

Share

Odgovori