Jeftine i jednostavne ideje za Halloween dekoracije

Jeftine i jednostavne ideje za Halloween dekoracije

Dolazi doba godina kada će nam izdubljene i ukrašene bundeve, pauci i duhovi krasiti razne izloge i trgovine. A ako i vi sami planirate imati neki party na tu temu ili jednostavno želite imati neku aktivnost s klincima, dijelim sa vama par jednostavnih i jeftinih ideja.

Duhovi od stiropora

Duhovi od stiropora

Kupili ste nešto novo i ostao vam komad stiropora? Odlično! Možete koristiti skalpel ili nož za obrezivanje lika,a uz to nam je potreban još samo crni marker (olovka nam može biti isto pomoćnik). 😉

Postupak

Olovkom ili markerom možete ocrtati oblik duha te ga izrežite skalpelom ili oštrim nožem. Crnim markerom nacrtajte oči i usta. I to je to! Jednostavnije ne može! 😊

Pauci od kamena, pompona i “dlakave žice”

Pauci od kamena, pompona i “dlakave žice”
Postupak

Za pauka od kamena vam je potreban plosnati okrugli kamen, crni marker, oči za ljepljenje, ljepilo i dlakava žica (nemam pojma kako se to službeno zove 😄, ali imate za kupiti u Pepcu cijeli set od pompona, očiju i dlakave žice za 11,90 kuna i još će vam i ostati svega).

Sa markerom cijeli kamen obojite u crno. Zalijepite oči, te od jedne žice izrežite tri ili četiri nogice (po želji). Ljepilom (ja sam koristila Uhu i dosta se dobro zalijepilo) zalijepite žice ispod kamena. Žice malo savinite pri početku u veliki luk, a pri vrhu noge ih malo savinite da daju bolji efekt paukovih hitrih nogica. 😉

Ako radite pauka od pompona, tada na pompon zalijepite oči pa isto tako od dlakave žice napravite nogice te ih uhu ljepilom zalijepite po sredini pompona (vidi na fotki). To je to, gotovi smo!

Šišmiši od drvenih kvačica i kalupa za muffine

Šišmiši od drvenih kvačica i kalupa za muffine
Postupak

Za ove male luckaste šišmiše, potrebne su vam drvene kvačice, oči za ljepljenje, crni marker, malo ljepila, papirnati kalupi za muffine i akrilne boje.

Papirnate kalupe za muffine obojite željenim akrilnim bojama. Ostavite ih da se osuše (ja sam efekt točkica dobila tako da sam lagano pritisnula papirnati ručnik na njih kod sušenja). Da ubrzate postupak, možete ih osušiti i fenom, samo budite oprezni da vam ne leti po cijeloj kupaonici. 😄

Presavinite kalup na pola pa izrežite vrhove da dobijete špičasti efekt. Jedan kalup vam je dovoljan za dva šišmiša jer ćete taj kalup, na mjestu gdje ste ga presavinuli i izrezati. Polovicu kalupa još prerežite malo po sredini pa kad stavite kalup u kvačicu, dobit ćete bolji izgled krila.

S obzirom da smo htjeli da nam uši budu u skladu sa krilima, mi smo drugi dio kalupa iskoristili za uši koje smo izrezali i ljepilom zalijepili sa unutarnje strane kvačice.

Zatim smo zalijepili oči (jedno veće oko, a jedno manje) te markerom nacrtali usta i zubiće. Eto, i šišmiši su gotovi! 😉

Duh od kamena i bijelog papira

Duh od kamena i bijelog papira
Postupak

Uzmite plosnati bijeli kamen i akrilnom bojom ga obojite u bijelo.

Crnim markerom obojite oči i usta.

Iz bijelog papira izrežite ruke i donji dio “plahte”. Preporučam da to ostavite klincima da naprave. Nije teško, a koriste više vrsta tehnike rada.

I duh je gotov!

Sve navedene aktivnosti možete raditi i sa djecom. Ništa nije komplicirano, skupo niti ne traje predugo. Na vama je samo da odaberete onu aktivnost koja vama najviše odgovara.

Trik 🔔🔔🔔

Umjesto dlakavih žica možete koristiti i npr. sitno granje, a umjesto očiju koje je potrebno lijepiti, možete ih nacrtati sami.

Share

Odgovori