Zdravi keksići za bebe od 3 sastojka

Zdravi keksići za bebe od 3 sastojka

Kako Vaša beba raste, tako raste i njezina potreba za hranom. Kako biste između obroka mogli ponuditi nešto zdravo, dijelim sa Vama ovaj recept zdravih i brzih keksića od samo 3 sastojka.

Vrijeme kuhanja: 15 minuta

Potrebno Vam je (za 12 keksića):

  • Banana
  • Jabuka (pola)
  • 200 g zobenih pahuljica
Sastojci za zdrave keksiće za bebe
Sastojci za zdrave keksiće za bebe

Izrada:

Pećnicu zagrijati na 170° C.

Bananu i pola jabuke izblendati u blenderu. Pomiješati sa zobenim pahuljicama.

Smjesu premjestiti na pek papir te je sa rukama jednakomjerno utapkati po papiru. Ili da biste bili sigurni da je tijesto jednakomjerno raspoređeno, možete smjesu izvaljati sa valjkom. U tom slučaju, stavite pek papir i na površinu smjese kako Vam se tijesto ne bi lovilo na valjak pa valjajte preko njega.

Uzeti kalupe za keksiće i utiskivati ih u tijesto. Višak tijesta ponovno umijesiti te opet utapkati po pek papiru i ponoviti postupak sa kalupima. To radite dok ne potrošite čitavo tijesto.

Na lim za pečenje staviti pek papir (novi,ne onaj na kojem ste valjali tijesto ? ) i po njemu rasporediti keksiće. Ne morate raditi veliki razmak između keksića jer se njihov volumen neće uvećati.

Stavite ih peći u pećnicu 10-tak minuta.

Keksići će biti pomalo gumenasti, a ne zapečeni. Ako je Vaše dijete veće, slobodno keksiće ostavite par minuta duže u pećnici da se malo bolje zapeku.

Zdravi i brzi keksići za bebu od 3 sastojka
Zdravi keksići za bebu od 3 sastojka

Voilà! Vaši keksići su gotovi! Uživajte u ukusnim i zdravim keksićima sa Vašom bebom!

Trik ??? Ukoliko Vaša beba više voli slatko, tada radije uzmite zrelu bananu i neku slatku sortu jabuka. Moja nije baš ljubitelj slatkog, zato naša banana nije jako zrela.

Share

Odgovori